Pamiętam, że bardzo się zdziwiłam kiedyś, gdy usłyszałam, że można zrobić ciasto na majonezie. Zupełnie nie kojarzyłam tego sosu ze słodkimi wypiekami. A jednak! Majonezowa babka wychodzi delikatna i puszysta, coś jak połączenie biszkoptu z babką piaskową. Środek jest mięciutki i wilgotny, a wierzch przypieka się ładnie i jest dosyć chrupiący.
Majonezowa babka cytrynowa
W dodatku potrzebujesz zaledwie 10 minut, by ją przygotować. Do aromatyzowania ciasta możesz użyć zarówno skórki z cytryny jak i wanilii czy skórki pomarańczowej, wtedy za każdym razem będzie smakowała odrobinę inaczej, ale zawsze pysznie. Po prostu musisz wypróbować ten przepis!
Używam ciasteczek na mojej stronie, by dać Ci najlepiej dopasowane treści, zapamiętać Twoje preferencje i zaprosić znów. Klikając "Lubię ciastka" wyrażasz zgodę na ich używanie.
Ta strona używa plików cookie , żeby ulepszyć sposób poruszania się po stronie. Ponadto pliki cookie, są przechowywane w przeglądarce, ponieważ są one niezbędne do funkcjonowania strony internetowej. Używamy ich także, by pomóc sobie w analizie i zrozumieniu w jaki sposób poruszasz się po stronie internetowej. Te pliki będą przechowywane w przeglądarce tylko za Twoją zgodą. Masz także możliwość zrezygnowania z nich, ale to może wpłynąć niekorzystnie na funkcje Twojej przeglądarki.
Necessary cookies are absolutely essential for the website to function properly. This category only includes cookies that ensures basic functionalities and security features of the website. These cookies do not store any personal information.
Any cookies that may not be particularly necessary for the website to function and is used specifically to collect user personal data via analytics, ads, other embedded contents are termed as non-necessary cookies. It is mandatory to procure user consent prior to running these cookies on your website.