Do chleba,  Kanapki,  Przekąski,  Ryby, owoce morza,  SŁONE,  SZYBKO I ŁATWO

Pasta ze szprotek

Przejdź do przepisu

Często nie mamy pomysłu na pożywne śniadanie i najprościej wtedy zrobić kanapki. Żeby jednak były zdrowe, pełne wartości odżywczych, dobrze jest połączyć wiele składników. Ponadto przy ograniczeniu jedzenia mięsa, trzeba bardzo świadomie zapewniać sobie odpowiednie dostawy białek. Dzieci i młodzież potrzebują go do wzrostu i rozwoju, starsi dla regeneracji. Ta pasta jest wyjątkowo bogatym źródłem białka. Zawiera twaróg, jajko na twardo i szprotki, więc lepiej być nie może 😉 Rybki dostarczą nam ponadto dużo wapnia. Taka pasta to samo zdrowie!

Smacznego !!!

Pasta ze szprotek

Pyszna pasta do kanapek, bardzo bogata w białko
Danie drugie śniadanie, kolacja, śniadanie
Przygotowanie 10 minutes
czas całkowity 10 minutes
Porcje 2 porcje

Składniki

  • 1 puszka szprotek zimowych
  • 1 jajko
  • 200 g twarogu wędzonego lub zwykłego
  • 2 łyżki jogurtu naturalnego
  • Przyprawy: sól, pieprz

Instrukcja

  • Ugotować jajko na twardo – 10 min od zagotowania wody
  • Rozgnieść widelcem twaróg
  • Otworzyć puszkę, odlać część oleju
  • Zgnieść szprotki widelcem
  • Wymieszać wszystkie składniki, dodać jogurt żeby uzyskać odpowiednią gęstość masy
  • Doprawić do smaku i smarować kromki domowego chleba

Notatki

Można dodatkowo posypać kanapki szczypiorkiem

Leave a Reply

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *

Recipe Rating