
Jajecznica na majonezie
Przejdź do przepisu
Jajecznica to danie o tysiącu twarzy, chyba jedno z najpopularniejszych na świecie. Istnieje tyle jej odmian, że każdy znajdzie coś dla siebie. Jedni lubią ją bardziej ściętą, inni mniej. Z warzywami, boczkiem, cebulą, żółtym serem. Do wyboru, do koloru. Niedawno znalazłam ten przepis i tak mnie zainteresował, że musiałam spróbować. Jajeczniczka w ten sposób usmażona jest bardzo delikatna i kremowa, z lekkim posmakiem majonezu.
Smacznego !!!
Jajecznica na majonezie
Wyjątkowo kremowa jajecznica na śniadanie.
Porcje 1 porcja
Składniki
- 2 jajka
- 1 łyżeczka majonezu
- 1 łyżeczka masła
- sól
Instrukcja
- Na zimną patelnię wbij jajka, wyłóż masło i majonez
- Podgrzewaj powoli patelnię jednocześnie mieszając jajka energicznie
- Gdy jajka osiągną odpowiednią konsystencję taką, jaką lubisz, zdejmij patelnię
- Posól i podawaj z pieczywem i ulubionymi dodatkami

