SŁONE,  SZYBKO I ŁATWO

Jajecznica na majonezie

Przejdź do przepisu

Jajecznica to danie o tysiącu twarzy, chyba jedno z najpopularniejszych na świecie. Istnieje tyle jej odmian, że każdy znajdzie coś dla siebie. Jedni lubią ją bardziej ściętą, inni mniej. Z warzywami, boczkiem, cebulą, żółtym serem. Do wyboru, do koloru. Niedawno znalazłam ten przepis i tak mnie zainteresował, że musiałam spróbować. Jajeczniczka w ten sposób usmażona jest bardzo delikatna i kremowa, z lekkim posmakiem majonezu.

Smacznego !!!

Jajecznica na majonezie

Wyjątkowo kremowa jajecznica na śniadanie.
Danie śniadanie
Przygotowanie 1 minute
Gotowanie 5 minutes
czas całkowity 6 minutes
Porcje 1 porcja

Składniki

  • 2 jajka
  • 1 łyżeczka majonezu
  • 1 łyżeczka masła
  • sól

Instrukcja

  • Na zimną patelnię wbij jajka, wyłóż masło i majonez
  • Podgrzewaj powoli patelnię jednocześnie mieszając jajka energicznie
  • Gdy jajka osiągną odpowiednią konsystencję taką, jaką lubisz, zdejmij patelnię
  • Posól i podawaj z pieczywem i ulubionymi dodatkami

Leave a Reply

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *

Recipe Rating