Kanapki,  Przekąski,  SŁONE,  SZYBKO I ŁATWO

Kanapkowelove

Przejdź do przepisu

Czy jest ktoś , kto nie lubi kanapek? To chyba najpopularniejsza forma zarówno śniadania jak i kolacji w Polsce . Jest ich taka ogromna różnorodność, że na pewno każdy znajdzie coś dla siebie. Można zastosować różne rodzaje pieczywa, nie mówiąc już o dodatkach. Oprócz serów, pasztetów czy wędlin świetnie sprawdzają się też wegetariańskie pasty. np: Hummus z awokado . Dobrze jest dodać także jakieś kolorowe warzywa. Nie tylko ułatwiają one strawność i zwiększają walory odżywcze kanapki. Nie bez znaczenia jest również fakt, że czynią je po prostu pięknymi. O ileż przyjemniej jest zjeść kolorową, ładnie udekorowaną kromkę niż tą przygotowaną byle jak. Jemy przecież też oczami, najzwyklejsza kanapka może być małym dziełem sztuki. A jakie pole do popisu dla wyobraźni! Zwłaszcza, jeśli szykujemy coś dla najmłodszych, którzy w dodatku nie są zbyt wyrywni do jedzenia. Jako bazę do zrobienia pysznych kanapeczek polecam Bułeczki śniadaniowe 3×20. Któż oprze się takiej pachnącej, świeżutkiej bułeczce, posmarowanej chociażby tylko masłem….

Smacznego !!!

Kanapki

Kanapka musi być piękna i bogata, żeby nakarmić ciało i duszę.
Kuchnia Polska
Przygotowanie 8 minutes
czas całkowity 8 minutes

Składniki

  • 3 szt. bułeczki śniadaniowe
  • 10 g masła
  • 4 plasterki pasztetu z soczewicy
  • 6 plasterków salami
  • twarożek naturalny
  • 2 plasterki sera żółtego
  • ogórek kiszony
  • papryka
  • kilka pomidorków koktajlowych
  • kilka liści sałaty

Instrukcja

  • Bułki przekrój, posmaruj masłem i na każdej połówce ułóż po liściu sałaty
  • Na dwóch połówkach ułóż plastry pasztetu z soczewicy, ser żółty i po dwa plastry ogórka kiszonego
  • Na kolejnych dwóch ułóż plasterki salami i paski papryki świeżej
  • Pozostałe posmaruj twarożkiem naturalnym i połóż przekrojonego pomidorka koktajlowego

Notatki

Do kanapek tych wspaniale nadają się bułeczki, na które przepis znajdziesz tutaj: Bułeczki śniadaniowe 3×20

Leave a Reply

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany.

Recipe Rating