
Owsiana granola jako deser
Przejdź do przepisu
Owsianka nie każdemu kojarzy się z pysznym jedzeniem, a już naprawdę rzadko z deserem. Tymczasem chciałabym Wam pokazać, że może być równie pyszna i pięknie podana jak najbardziej wykwintny smakołyk.
W tym celu użyjemy domowej granoli ( przepis: Domowa granola ), jogurtu roślinnego kokos- mango i owoców. Oczywiście można skomponować deser po swojemu, więc jest bardzo flexi 🙂
To jak – fajny deserek? 🙂 Ta porcja jest dosyć duża i może być porządnym posiłkiem. Można oczywiście zrobić ją w mniejszych szklaneczkach, ale to jest tak pyszne, że szkoda się rozdrabniać 🙂
Smacznego !!!
Owsiana granola jako deser
Owsianka podana w nietypowy sposób. Piękna, pyszna i zdrowa.
Porcje 1 porcja
Wyposażenie
- Blender
Składniki
- 4 łyżki granoli
- 1 banan
- 150 ml jogurtu roślinnego kokos-mango lub dowolnego innego
- 1 łyżka kakao
- garść pestek granata
- 1 plasterek pomarańczy
Instrukcja
- Na dno wysokiej szklanki wsyp 4 łyżki domowej granoli
- Ukrój cieniutki plasterek mandarynki lub pomarańczy i przyklej od wewnątrz do ścianki szklanki
- Na granoli ułóż pokrojonego w plastry banana
- Jogurt zmieszaj z 1 łyżką kakao
- Zalej warstwę banana jogurtem
- Na wierzch wsyp garść pestek granata
Notatki
Udekorowałam kwiatkiem nagietka, który również jest jadalny, więc jak ktoś bardzo będzie chciał go zjeść , na pewno się nie otruje 😀

